Áfonya bokor vásárlás

Az áfonya bokor vásárlás lehetséges kertészetektől, vagy akár interneten magánszemélyektől is. Az áfonya a hangafélék családjához tartozó növény, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Eredetileg Észak-Amerikában és Észak-Európában őshonos, de egyre több területen található meg termesztett formájában. A déli féltekén is egyre több országban termesztik, Argentínában, Chilében, Uruguayban, Dél-Afrikában, Ausztráliában is vannak áfonya termő területek, melynek köszönhetően az áfonya szinte az egész világon egész évben elérhető

Hazánkban ritkán fordul elő a természetben. A Zemplénben, a Mecsekben és az Alpokalján található meg szabadon. Ezért a vadon élő változata fokozottan védett. Azonban a kertünkben termeszthetünk belőle, ha otthon szeretnénk szüretelni egészséges piros bogyóit.

Áfonya bokor vásárlás

Az áfonya a második legnépszerűbb bogyós növény az eper mellett a nyugati országokban. Nem véletlenül, hiszen szinte egész évben frissen elérhető és számos – a szervezet számára hasznos – vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Mivel viszonylag igénytelen, könnyen gondozható növény, mely a hideget is jól tűri, ezért egyre többen ültetnek a saját kertekbe is ebből a bogyós termésű cserjéből.

Nagyon mutatós díszcserje is, mely egész évben díszíti a kertet, hol a virágaival, hol örökzöld leveleivel, hol pedig élénk gyümölcseivel. Vásárlása számos kertészeti áruházban lehetséges, ahol a gondozásával kapcsolatos tanácsokat is kaphatunk. De számos barkácsáruház kertészeti osztályán is körbe nézhetünk.

Áfonya bokor rendelés

Áfonya bokrot – vagy bármely más facsemetét, növényt – akár rendelhetünk is, ha nincs módunk elmenni a kertészeti áruházakba, faiskolákba. Számos kertészetben már honlapon – képekkel, leírásokkal, hasznos tanácsokkal – együtt választhatjuk ki a megvásárolni kívánt csemetét, bokrot, növényt. Sok helyen regisztrációra sincs szükség és akár házhoz szállításban is segítségünkre tudnak lenni. Érdemes megbízható helyről vásárolni, rendelni, ahol biztos, hogy nem fertőzött növényt vásárolunk meg. Sok facsemete – például a sárgabarack – esetén előfordulhat, hogy már a csemete kórokozóval fertőzött, ami tovább terjeszti a betegséget.

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81fonya_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom