Tartalomjegyzék
Ha sikerül nagyobb mennyiségű áfonyához jutnunk a szezonban, akkor ki ne hagyjuk az áfonya fagyi készítését! Nagyon könnyen, gyorsan összeállítható és az íze önmagáért beszél. Bár inkább az áfonyalekvár főzés az, ami az áfonya szezonban előtérbe kerül, de akár szörpöt, akár fagyit is készíthetünk belőle, mindnek sikere lesz és nemcsak a gyerekek körében.
Áfonya fagyi recept
Hozzávalók:
- 30 dkg áfonya (tetszés szerint növelhető a mennyiség) + 10 dkg a díszítéshez
- 20 dkg cukor
- 2 tojásfehérje
- 2 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál tejföl
Áfonya előkészítése a fagyihoz:
- mosás álló vízben
- szárak eltávolítása, áfonya átválogatása
- öblítés folyó vízben
- lecsepegtetés
Az áfonya fagylalt elkészítésének lépései:
- Az átmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt egy botmixer segítségével pépesítjük.
- Kis lángon 5 percen át főzzük úgy, hogy ne forrjon, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a tojások fehérjét és a tejszínhabot is felverjük egy-egy edényben.
- A tojások fehérjéhez öntjük a tejet, majd a felvert habot és a kanálnyi tejfölt is.
- Kicsit összedolgozzuk őket, majd a kihűtött áfonyát is hozzákeverjük.
- Azzal is alaposan összedolgozzuk és műanyag edényekbe töltjük.
- Legalább 3 órán keresztül kell mélyhűtőben tartani úgy, hogy félóránként átkavarjuk őket. Így egyenletesebben tud megfagyni.
- Friss áfonyával megszórva, esetleg tejszínhab rózsákkal díszítve tálaljuk.,
Bármilyen más gyümölcsből is készíthető, hiszen ez az egyszerű fagylalt recept, mint egy alap recept is működő képes. Érdemes másfélékkel is próbálkozni, akár vegyes gyümölcsökkel is, amit éppen otthon találunk. Ízesíteni is lehet mindenfélével, akár levendula virággal is, aki szereti, nagyon különleges ízhatást ad a jeges finomságnak. Igazán csak a rendelkezésre álló készleteink és a fantáziánk szab határt.
https://femina.hu/recept/receptneked_fagyi/
Vissza a kategória cikkeihez