Áfonyapor

Az áfonyapor 100% tiszta áfonyából, adalékanyagok és cukor hozzáadása nélkül készül, melynek kellemes, enyhén savanykás íze van. A gyümölcspor érett, általában frissen fagyasztott vad áfonyából kíméletes fagyasztva szárítással és őrléssel készül. Ezáltal is megőrizve az egészséges bogyós gyümölcs színét, illatát és jellegzetes savanykás ízét is.

Az áfonya rendkívül egészséges, hiszen számos vitamint és a szervezet számára fontos ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Az áfonya szezon nyár közepétől egészen szeptember elejéig tart és ebben az időszakban érdemes is feltankolni ebből az egészségvédő csodabogyóból. Azonban, ha nem jutottunk hozzá sem kell elkeserednünk, hiszen a világ déli féltekén egyre több országban termesztik, így frissen is szinte egész évben elérhető a nagyobb bevásárló központok polcain. Lefagyasztott formájában pedig egész évben hozzájuthatunk

Mi is az áfonyapor?

Aki viszont nem szeretné a hosszú szállítás és tárolás miatt a télen kapható, vegyszerekkel kezelt sokszor éretlenül leszedett bogyókat fogyasztani, annak lehet jó megoldás az áfonyapor. Nem tartalmaznak hozzáadott összetevőket, kizárólag erdei bogyókból készülnek. Rendkívül koncentrált tartalmúak, hiszen 10 dkg áfonyapor kb. egy kg áfonyából készül, így az áfonya jótékony hatásai is koncentráltan vannak jelen a termékben. Ráadásul a kalória tartalma is rendkívül alacsony, így fogyókúrázók, sportolók, fittness rajongók étrendjébe is könnyedén beilleszthető. Felhasználási módja számtalan, hiszen tökéletes süteményekhez, joghurthoz, zabkásához keverve. De nagyon egészséges italok és turmixok is készülhet belőle.

Áfonyaporok vásárlása, rendelése

Az áfonyaporok számos változatban elérhető a bio boltok esetleg nagyobb bevásárló központok polcain, de akár interneten keresztül rendelve is. Az áfonya számos betegség megelőzésénél segítség, ha rendszeresen fogyasztjuk. Mivel erre egész évben korlátozottak a lehetőségek, így ekkor tudunk az áfonyapor felé fordulni. Naponta 1-2 evőkanál fogyasztása az ajánlott mennyiség.

https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/31402/biokia_fekete_afonya_orlemeny/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom