Áfonyás túrókrém

Az áfonyás túrókrém egy rendkívül egyszerűen elkészíthető édes, könnyed, hűsítő finomság, amely ugyan nem áfonya fagyi, de közel jár hozzá. Nyári nagy melegben, ha nincs kedvünk sütni, de szívesen ennénk valami finom édességet, akkor kerülnek elő az ilyen sütés nélküli gyors desszert receptek. Tökéletes vendégváró, vagy csak egy ebéd, vacsora utáni könnyed desszertként is kiváló. Érdemes kipróbálni és akár további idény gyümölcsökkel – őszibarack, szőlő, szilva, sárgabarack – vegyesen is készíteni.

Áfonyás túrókrém recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg áfonya (tetszés szerint növelhető a mennyiség)
  • 0,5 kg túró
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db kezeletlen citrom leve és héja
  • 2,5 dl habtejszín

Az áfonyás túrókrémes édesség elkészítésének lépései:

  1. Az áfonyát alaposan át kell mosni, a szárakat és a rossz szemeket el kell távolítani, majd le kell csepegtetni.
  2. A citromhéját le kell reszelni, a levét ki kell facsarni.
  3. A habtejszínt kemény habbá kell verni.
  4. Majd a túrót a citrom levével és a héjával, a cukorral, vaníliás cukorral simára kell keverni.
  5. A túrós keverékhez kell adni a kemény habbá vert tejszínt.
  6. Az áfonyát turmixgépbe kell tenni és kevés mézzel össze kell turmixolni.
  7. A homogén állagúvá kevert túrókrémet csinos üvegedényekbe tesszük, majd a tetejére öntünk az áfonyás szószból.
  8. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit hűljön és összeérjenek az ízek.
  9. Tálaláskor egész áfonya darabokkal és akár menta levelekkel díszítjük.

Akár vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel tovább ízesíthető az áfonya. Ha gazdagítani szeretnénk még a desszertet, akkor tört keksz darabokat is rakhatunk az üveg tálak aljára, arra rétegezve a túrókrémet, majd az áfonyát. Igazán csak a fantáziánk és az ízlésünk szab határt e finomságok készítésének.

Vissza a kategória cikkeihez