Tartalomjegyzék
Az áfonyás túrótorta egy egész évben készíthető, rendkívül finom, zamatos édesség, mely mégis augusztustól – a nyár vége felé – az áfonya szezonban friss gyümölcsből készítve az igazi. Ráadásul még sütni sem kell a nagy melegben, hiszen kekszes alapja van. Az áfonyás túrótorta – attól függően, hogy milyen formában készítjük – lehet egyszerű sütemény, vagy akár születésnapi torta is. Bármilyen alkalomra kiváló desszert.
Áfonyás túrótorta recept
Hozzávalók az alaphoz:
- 30 dkg keksz
- 12 dkg puha vaj, vagy margarin
Hozzávalók a krémhez:
- 60 dkg túró
- 25 dkg natúr joghurt
- 2,5 dl tejszín
- 5 evőkanál porcukor
- 1 tasak zselatinpor
- 2 tasak zselatin
Hozzávalók a bevonathoz:
- 60 dkg friss áfonya
- 2 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- 4 g zselatin
- kukoricakeményítő
Áfonyás túrótorta elkészítése:
- Először a kekszet kell megdarálni, vagy apró darabokra törni. Készülhet darált kekszből is, akkor ennyivel kevesebb idő és munka.
- A darált kekszet össze kell keverni az olvasztott vajjal, vagy margarinnal és egy kikent kapcsos tortaforma aljába kell nyomkodni.
- Amíg a krém készül, hűtőbe tesszük pihenni.
- A krémhez először a túrót összetörjük villával.
- Majd hozzákeverjük a túrót és a joghurtot.
- A tejszínt kemény habbá kell keverni, ezután a túrókrémmel össze kell keverni.
- A zselatinport hideg vízben el kell keverni, majd alacsony hőfokon fel kell oldani.
- A zselatinport össze kell dolgozni pár kanál túrókrémmel és az egészet a túrós keverékbe kell forgatni.
- A kész krémet a kekszes alapra kell simítani, majd vissza kell rakni a hűtőbe.
- Az áfonyát össze kell turmixolni (hagyjunk a díszítéshez) és fel kell rakni egy lábosba.
- Hozzá kell önteni a víz felét, a cukrot és a zselatint.
- Fel kell forralni, majd lehúzva a tűzről a maradék vizet is hozzá kell adni.
- A tortára kell önteni és ha a maradék áfonya szemekkel díszíteni.
- Vissza kell tenni a hűtőbe tálalásig.
- Ha megszilárdult szeletelhetjük.
http://www.villamajolika.hu/blog/bejegyzes/afonya
Vissza a kategória cikkeihez