Eladó áfonya

Eladó áfonya után elsősorban az áfonya szezonban keresünk. Jó esetben meg tudjuk határozni, hogy mikor van az egészéges, zamatos bogyók érése és nem utólag jövünk rá, hogy sajnos lemaradtunk. A különböző áfonya fajták – az időjárás függvényében – július közepétől, végétől egészen szeptember közepéig érlelik zamatos gyümölcseiket.

A felkészült háziasszonyok ilyenkor mennek a piacokra, hogy az áfonyalekvár alapanyagáról gondoskodjanak. Az áfonya egyre népszerűbb gyümölcs hazánkban, már sok kertben áfonya bokor is megtalálható. Pedig a talajigénye igen speciális, nem olyan egyszerű az ültetése, mint más gyümölcsfák, bokrok esetében. Érdemes ültetése előtt a megfelelő fajtát kiválasztani és a talajról is gondoskodni. Nem szükséges azonban nagy kerttel rendelkeznünk, ha áfonyát szeretnénk szüretelni, ugyanis cserépben nevelhető áfonya fajtákat is találhatunk a kertészetekben. Ilyen a Joly berry áfonya is.

Eladó áfonya

Aki a legzamatosabb, legfinomabb gyümölcsöt szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a nap érlelte portékájukat. A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is gyümölcsöt vásárolni. De, aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei, hiszen számos helyen szedd magad akciókkal is várják a lelkes gyümölcsszedőket.

Az áfonya nem egyszerre érik, ezért a lekvárnak és befőtteknek valót is meg lehet szedni egyszerre. Ráadásul a gyümölcsöt, ha magunk szedjük a családdal az különösen nagy élmény lehet. Főleg gyerekeknek lehet nagyon érdekes, ha nem volt kapcsolatuk korábban gyümölcsösökbe eljutni. Ráadásul annyi gyümölcsöt ehetnek, amennyi beléjük fér.

A szezonban az interneten keresztül is rátalálhatunk a gyümölcs termesztő helyekre, a szedd magad akciókra, de akár termelőkre is, akik árulják a többlet terméseiket. Az interneten a különböző fajták érési idejének megfelelően tájékoztatást is adnak arról, hogy melyik mikor érik, mikor, hol, milyen fajta szedhető, vásárolható. Sok termelő kiszállítást is vállal nagyobb mennyiség esetén. De nincs jobb annál, mikor mi magunk szedhetjük a zamatos gyümölcsöket! Ha pedig nincs lehetőség a saját gyümölcsfáinkról, bokrokról leszedni a zamatos, illatos gyümölcsöket, akkor keressünk a környezetünkben szedd magad akciókat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_%C3%A1fonya

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom