Szedd magad áfonya

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad áfonya, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak az áfonya, de főleg a sárgabarack, az őszibarack, eper, alma is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni az áfonyalekvár, valamint a befőtt hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni.

Az áfonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt az áfonya szezonban már hazánkban is több helyen találkozhatunk áfonya ültetvényekkel. Sőt szomszédainknál Áfonya Fesztivált is tartanak. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, édes gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt. De itt természetesen mindenféle áfonyás készítményből is várásolhatunk.

Szedd magad áfonya

Az áfonya érési időszaka – természetesen az időjárás függvényében – július legvégétől egészen augusztus végéig, szeptember elejéig tart. Ha nem a hegyekben élünk és a kertünkben sincsenek áfonya bokrok, akkor is lehetőségünk van magunk szedni a zamatos, érett gyümölcsökből.

Ugyanis hazánkban is több áfonya ültetényen is megnyitották a kapuikat a lelkes szüretelők előtt. A szedd magad akciókról a honlapokon keresztül is lehet informálódni. Itt ráadásul megírják a pontos időpontokat is, mikor mehetünk a vödreinkkel felszerelkezve a szüretekre. Érdemes ezeket az akciókat figyelni főleg annak, aki nagyobb tételben szeretne télire áfonyaszörpöt, befőttet eltenni, vagy egyszerűen csak lefagyasztani a zamatos egészséges gyümölcsből.

Előfordul, hogy a szedd magad akcióban is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_%C3%A1fonya

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom